Ajánlatkérés vállalkozói és céges felelősségbiztosításra

Ha szeretne ajánlatot kérni felelősségbiztosításra, csak adja meg az adatokat, és 24 órán belül keresni fogom a részletes ajánlatokkal. Az ajánlatkérésnek költsége nincs, kötelezettséggel nem jár. A versenyképes biztosítók ajánlatait összehasonlítom és értékelem. (Adatait bizalmasan kezelem.)

Cégnév
Név
Email
Telefonszám
Tevékenység
(pontosan)
Árbevétel
millió forint/év (bruttó)
Bérköltség
millió forint/év
Alkalmazottak
Önrész

Limit évente
millió forint

(legfeljebb ennyit térít a biztosító évente)

Limit káronként
millió forint

(legfeljebb ennyit térít a biztosító káreseményenként)

Választott felelősségbiztosítás
Típusok
Általános felelősségbiztosítás
Szolgáltatói, szakmai felelősségbiztosítás
Bérlői felelősségbiztosítás
Munkáltatói felelősségbiztosítás
Bérbeadói felelősségbiztosítás
Környezetkárosítási felelősségbiztosítás
Van biztosítása?
Igen
Nem, még nincs
Üzenet
S.O.S. ajánlatot kérek

 

A felelősségbiztosítások szolgáltatása, típusai

A felelősségbiztosítások szolgáltatásai nagyon különbözőek lehetnek, ezért érdemes ismerni a felelősségbiztosítások típusait, hogy együtt kiválaszthassuk a vállalkozása számára legalkalmasabb megoldást. A felelősségbiztosítás a vállalkozó vagy cég által okozott kár esetén fizet a károkozó helyett, ezért a típusok között az a különbség, hogy a vállalkozás kinek okoz kárt.

Általános felelősségbiztosítás: bárkinek okozott személyi sérüléses kárt és a harmadik személynek okozott dologi kárt téríti meg. A dologi kár fogalmát tágan kell értelmezni, a pénz vagy értékpapír is dolognak számít. Harmadik személynek számít, akivel a vállalkozás nincs szerződéses kapcsolatban, tehát nem ügyfél, alvállalkozó, alkalmazott, vendég, vásárló.

Például ha a vállalkozás cégtáblája ráesik egy járókelőre, akinek emiatt eltörik a lába, arra megoldás az általános felelősségbiztosítás. Ez személyi sérüléses kár, a vállalkozás valószínuleg felelős, mert nem rögzítette megfelelően a cégtáblát, így a biztosító fizet. Egy biztosító általános felelősségbiztosítási feltételét itt olvashatja.

vállalkozói és céges szolgáltatói felelősségbiztosítás

Szolgáltatói (vagy termék) felelősségbiztosítás: a szolgáltatás nyújtása alatt a szerződéses partnereknek okozott dologi kárt téríti meg. Szerződéses partner az ügyfél, a vendég, a megrendelő, a vásárló, a fogyasztó vagy bárki más, akinek a részére a szolgáltatást nyújtja vagy a terméket eladja a cég. Például egy fodrászat hajfestés közben összekoszolja a vendég ruháját, és ezzel a ruhában kárt okoz, arra a szolgáltatói felelősségbiztosítás fizet.

Szakmai felelősségbiztosítás: szakmai hibával szerződéses partnernek (ügyfélnek, megrendelőnek...) okozott károkra nyújd fedezetet. Bizonyos tevékenységekre nem köthető szolgáltatói felelősségbiztosítás, helyette szakmai felelősségbiztosítást kell kötni, általában jogszabály írja elő. Például az orvosi vagy egészségügyi szakmai felelősségbiztosítás, őrző-védő cégek szakmai felelősségbiztosítása vagy a könyvelői és könyvvizsgálói szakmai felelősségbiztosítás ilyen. Ha orvos okoz betegének kárt, arra a szakmai felelősségbiztosítás fizet.

vállalkozói és céges felelősségbiztosítás

Munkáltatói felelősségbiztosítás: a munkáltató által az alkalmazottnak okozott személyi és dologi kárt téríti meg, általában a munkahelyi balesetek ide tartoznak. Például ha az alkalmazott leesik egy létráról, beperelheti a munkáltatót, hogy nem megfelelő munkaeszközt vagy utasítást adott, és a munkáltató felelős a balesetért. A biztosító fizeti a kárt a munkáltató helyett.

Bérlői felelősségbiztosítás: bérbe adónak okozott kárt téríti meg, az ingatlan tulajdonos gyakran előírják, például bevásárlóközpontokban található üzleteknek gyakran a bérleti szerződés feltétele.

Példák a díjakra és a szolgáltatásra

A bemutatott példák csak egy adott tevékenység esetén a megjelölt szolgáltatásra vonatkoznak, a más tevékenységnél vagy más szolgáltatással eltérések lehetnek.

felelősségbiztosítás

1. Informatikai cég felelősségbiztosítása, 20 milliós árbevétellel

Kalkuláció alapja: félévente fizet átutalással, önrész 10%, 10.000 Ft, 20 millió Ft árbevétel, 10 fő alkalmazott.

Szolgáltatás általános felelősségbiztosítás általános felelősségbiztosítás
szolgáltatói felelősségbiztosításszolgáltatói felelősségbiztosítás
 - munkáltatói felelősségbiztosítás
Limit káronként 5.000.000 Ft 5.000.000 Ft
Limit évente 15.000.000 Ft 15.000.000 Ft
Legjobb díj 31.598 Ft/év 46.040 Ft/év

További kedvezmények lehetségesek például díjlehívás vagy éves fizetés esetén. Kérjen ajánlatot!

felelősségbiztosítás

2. Informatikai vállalkozás felelősségbiztosítása, 50 milliós árbevétel esetén

Kalkuláció alapja: félévente fizet átutalással, önrész 10%, 10.000 Ft, 50 millió Ft árbevétel, 25 fő alkalmazott.

Szolgáltatás általános felelősségbiztosítás általános felelősségbiztosítás
szolgáltatói felelősségbiztosításszolgáltatói felelősségbiztosítás
 - munkáltatói felelősségbiztosítás
Limit káronként 10.000.000 Ft 10.000.000 Ft
Limit évente 30.000.000 Ft 30.000.000 Ft
Legjobb díj 69.347 Ft/év 107.382 Ft/év

További kedvezmények lehetségesek például díjlehívás vagy éves fizetés esetén. Kérjen ajánlatot!

orvosi egészségügyi felelősségbiztosítás

3. Orvosi és egészségügyi szakmai felelősségbiztosítás

Kalkuláció alapja: háziorvos és egy asszisztense biztosított, évente fizet átutalással.

Szolgáltatás orvosi szakmai felelősségbiztosítás orvosi szakmai felelősségbiztosítás
Limit káronként 5.000.000 Ft 10.000.000 Ft
Limit évente 10.000.000 Ft 50.000.000 Ft
Önrész 10%, 10.000 Ft 10%, 10.000 Ft
Legjobb díj 19.550 Ft/év 25.500 Ft/év

További kedvezmények lehetségesek például több orvos vagy egészségügyi alkalmazott biztosítása esetén. Kérjen ajánlatot!

őrző-védő szakmai felelősségbiztosítása

4. Személyvédelmi, vagyonvédelmi és őrző-védő cég szakmai felelősségbiztosítása

Kalkuláció alapja: személyvédelmi, vagyonvédelmi őrző-védő cég, félévente fizet átutalással, bruttó árbevétel 26 millió forint.

Szolgáltatás őrző-védő szakmai felelősségbiztosítás őrző-védő szakmai felelősségbiztosítás
Limit káronként 2.000.000 Ft 5.000.000 Ft
Limit évente 2.000.000 Ft 5.000.000 Ft
Önrész 25.000 Ft 25.000 Ft
Legjobb díj 24.390 Ft/év 27.900 Ft/év

További kedvezmények választhatók például éves fizetés esetén. Kérjen ajánlatot!

Felelősségbiztosítási limit és önrész: mennyi legyen?

A felelősségbiztosítások esetén négy tényező befolyásolja a díjat: az árbevétel, a tevékenység, a limit és az önrész. A limitet és az önrészt az ügyfél választja, ez egy veszélyes lehetőség. De nézzük mit is jelentenek ezek pontosan?

Limit: a biztosító által kifizetett kártérítés a limitet nem haladhatja meg. Kétféle limit van, káronkénti és éves, például 10 M Ft/kár és 30 M Ft/év. Ez azt jelenti, hogy kár esetén a biztosító legfeljebb 10 M Ft-ot térít. Ha ennél nagyobb a kár, akkor is csak a 10 M Ft-ot fizeti ki. Ha több kár történik egy évben, a károk összeadódnak, és az éves limitnél többet nem fizet a biztosító. Fontos, hogy az év biztosítási évet jelent, azaz a céges vagy vállalkozói biztosítási szerződés kezdetétol számított 12 hónapot. A naptári év nem számít. Az árbevétellel arányos limitet ajánlok.

felelősségbiztosítás

Önrész: kár esetén az önrészt az ügyfél fizeti, hasonlóan a casco károkhoz. Százalékos és forintban meghatározott általában mindig van felelősségbiztosítás esetén. Például 10%, 50.000 Ft önrész azt jelenti, hogy kár esetén a kárösszeg 10%-át, de legalább 50.000 Ft-ot nem fizeti ki a biztosító, azt az ügyfélnek kell fizetnie. Például egy 600.000 Ft-os kár esetén csak 540.000 Ft-ot fog fizetni a biztosító.

A limiten és az önrészen nem érdemes spórolni. Kevés limit vagy túl magas önrész nehéz helyzetbe hozhat egy vállalkozást. Például több biztosító is ajánl 3 vagy 5 M Ft-os limitet káreseményenként, ezek gyakran kevésnek bizonyulhatnak, és egy nagy kár esetén akár csődbe vihet egy céget egy kártérítési ügy. A magasabb limitek is csak 10-20%-kal drágábbak, ezért szerintem nem érdemes kockáztatni egy cég sorsát. Az árbevétellel arányosan érdemes megválasztani a limitet és az önrészt.

felelősségbiztosítás

Próbálja ki, kérjen ajánlatot felelősségbiztosításra !

Élvezze a gyorsaságot, nyerjen időt és pénzt!

 

20% kedvezmény

A felelősségbiztosítások díja átlagosan 20%-kal csökkent 1 év alatt, több biztosító akciót hirdetett, így várhatóan 20%-kal kedvezőbb lesz az ajánlat régi vállalkozói vagy céges felelősségbiztosításánál!

Érdeklődik?

- Nézzen meg néhány példát, mennyibe is kerül egy felelősségbiztosítás egy informatikai cégnek, egy háziorvosnak és egy őrző-védő cégnek!

- Ismerje meg a limit és az önrész jelentését, hogy el tudja dönteni, mekkorát válasszon?

- Olvassa el közérthetően a felelősségbiztosítások típusainak jelentését!

dr. Takács Gergely

Gergely

Várom megkeresését: kérjen ajánlatot online vagy hívjon telefonon: 06-20-994-2001!

Profi összehasonlítás

Az ajánlatokat nem csak ár szerint állítom sorrendbe, hanem a szolgáltatást és a kárrendezési tapasztalatainkat is értékelem. A legjobb ajánlatokat táblázatban összehasonlítom.

Garantált ár

Függetlenek vagyunk, az összes biztosítóval együtt dolgozunk, így meg tudom keresni a legjobb megoldást. Nem kell attól félnie, hogy más biztosítónál jobb díjat vagy szolgáltatást kapna.

Küldetés

Célunk, hogy minden cég és vállalkozó ismerje meg a biztosítások előnyeit, és használja ki ezeket úgy, hogy a legjobb szolgáltatást a legjobb áron kapja meg.

Hosszú távú megoldás

A kockázatok kezelése egy hosszú távú feladat, ezért a biztosításokat minden évben aktualizálom. Változik a piac, változik a cége, követem.