Ajánlatkérés vagyonbiztosításra

Vagyonbiztosítás extra kedvezményekkel, akár 40% kedvezmény a biztosítás díjából! Több biztosító akciót hirdetett, ezért tudunk ekkora kedvezményeket adni. Az akciók 2021. január 31-ig érvényesek.

Ha szeretne biztosítási ajánlatot kérni céges és vállalkozói vagyonbiztosításra, csak adja meg az adatokat, és 12 órán belül keresni fogom a részletes ajánlatokkal. Az ajánlatkérésnek költsége nincs, kötelezettséggel nem jár. (Több telephely esetén egy rovatba bármivel elválasztva írja az adatokat.)

(Érdemes megadni telefonszámot és e-mail címet is, mert így gyorsabban tudunk kommunikálni. Adatait bizalmasan kezeljük, adatvédelmi tájékoztatónkat innen letöltheti.)

Cégnév
Név
Email
Telefonszám
Tevékenység
Árbevétel (kb)
Irányítószám
Ingatlan értéke
millió forint
Készlet értéke
millió forint
Gépek értéke
millió forint
Berendezések értéke
millió forint
Készpénz
millió forint
Felelősségbiztosítást számoljak?
Általános (harmadik személynek okozott kár)
Bérlői (bérbe adónak okozott kár)
Szolgáltatói (vásárlónak, ügyfélnek okozott kár)
Munkáltatói (alkalmazottnak okozott kár)
Más kiegészítőt számoljak?
Üvegbiztosítás
Üzemszünet biztosítás
Üzenet
S.O.S. ajánlatot kérek
Hozzájárulok az adatkezeléshez

Három példa a díjakra és a szolgáltatásra

A bemutatott példák csak egy adott tevékenység esetén a megjelölt szolgáltatásra vonatkoznak, a más tevékenységnél vagy más szolgáltatással eltérések lehetnek.

kocsma vagyonbiztosítás

1. Kocsma, söröző, borozó

Kalkuláció alapja: szegedi cég, negyedévente fizet átutalással, önrész 0 Ft

Módozat Normál All risks
Szolgáltatás tűz, vihar, beázás, más elemi károk, vezetékes vízkár, betörés, lopás, rablás tűz, vihar, beázás, más elemi károk, vezetékes vízkár, betörés, lopás, rablás, minden más, ami nincs kizárva
Ingatlan 5.000.000 Ft 5.000.000 Ft
Berendezés 3.000.000 Ft 3.000.000 Ft
Készlet 1.000.000 Ft 1.000.000 Ft
Készpénz 200.000 Ft 200.000 Ft
Vagyon díj 38.000 Ft/év 53.982 Ft/év
Negyedévente 9.500 Ft/negyedév 13.496 Ft/negyedév

További kedvezmény lehetséges például éves vagy féléves fizetés, vagy magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

biztositas_zoldseg

2. Élelmiszer és vegyesbolt

Kalkuláció alapja: budapesti cég, negyedévente fizet átutalással, önrész 0 Ft

Módozat Normál All risks
Szolgáltatás tűz, vihar, beázás, más elemi károk, vezetékes vízkár, betörés, lopás, rablás tűz, vihar, beázás, más elemi károk, vezetékes vízkár, betörés, lopás, rablás, minden más, ami nincs kizárva
Berendezés 5.000.000 Ft 5.000.000 Ft
Készlet 20.000.000 Ft 20.000.000 Ft
Gép 3.000.000 Ft 3.000.000 Ft
Készpénz 200.000 Ft 200.000 Ft
33.670 Ft/év 55.610 Ft/év
Negyedévente 8.417 Ft/negyedév 16.537 Ft/negyedév

További kedvezmény lehetséges például éves vagy féléves fizetés, vagy magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

játékbolt vagyonbiztosítás

3. Játékbolt

Kalkuláció alapja: soproni cég, negyedévente fizet átutalással, önrész 0 Ft

Módozat Normál All risks
Szolgáltatás tűz, vihar, beázás, más elemi károk, vezetékes vízkár, betörés, lopás, rablás tűz, vihar, beázás, más elemi károk, vezetékes vízkár, betörés, lopás, rablás, minden más, ami nincs kizárva
Ingatlan 10.000.000 Ft 10.000.000 Ft
Berendezés 2.000.000 Ft 2.000.000 Ft
Készlet 8.000.000 Ft 8.000.000 Ft
Készpénz 300.000 Ft 300.000 Ft
Vagyon díj 32.678 Ft/év 50.978 Ft/év
Negyedévente 8.169 Ft/negyedév 12.745 Ft/negyedév
Üvegbiztosítás +5.880 Ft/év +10.878 Ft/év
Üzemszünet +6.401 Ft/év +8.862 Ft/év
Összes éves díj 44.959 Ft/év 70.718 Ft/év

További kedvezmény lehetséges például éves vagy féléves fizetés, vagy magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

Válasszon all risks biztosítást!

All risks: angol szó, jelentése "minden kockázat". Magyar biztosítási szaknyelvben is elterjedt, jelentése "összkockázatú", azaz minden kockázatra kiterjed. (Ez alól természetesen van kivétel, például biztosított szándékos károkozása saját vagyonában.)

A lényeg, hogy a biztosítása szolgáltatása all risks biztosítás esetén sokkal jobb, mindenre fizet, ami nincs kizárva.

allrisk

Egy átlagos, normál biztosítás csak azokra a kockázatokra fizet, amelyek a biztosítási feltételekben szerepelnek. A feltételben meghatározzák, mik a biztosítási események, és ha azok a feltételben leírt módon bekövetkeznek, akkor fizet a biztosító kártérítést. Például viharkár esetén meg van határozva, hogy milyen sebességű szél vagy milyen mennyiségű csapadék okozhatja a kárt. Megkérdezik a meteorológusokat kár esetén, hogy a sebesség vagy mennyiség teljesült-e. Ha nem teljesül valami, akkor a biztosító nem fizet.

Nyugat-Európában pontosan ezért szinte csak all risks biztosítást kötnek a vállalkozók. Bármely kár esetén fizet a biztosító, néhány kivétellel (például terrorcselekmény, vegyi fegyverek okozta károk, háború, vállalkozó szándékos károkozása saját vagyonában).

biztositas

A biztosítónak is egyszerűbb így a kárrendezés, mert nem kell megvizsgálni minden apró körülményt. Például betörés esetén megnézik, tényleg volt-e ott áru, volt-e zár, és be volt-e zárva, ha igen, akkor fizetnek. Átlagos biztosítások esetén még számos körülményt megvizsgálnak, és több feltételnek kell teljesülnie, hogy fizessen a biztosító.

Próbálja ki, kérjen all risks ajánlatot céges vagy vállalkozói vagyonbiztosításra!

Milyen betörés elleni védelmet várnak el a biztosítók?

A biztosítás megkötése érdemes tájékoztatást kérni a biztosítási alkusztól, milyen védelmi előírásai vannak a kiválasztott biztosítónak. Nem biztos, hogy ahol a legkedvezőbb a díj, ott a védelmi előírások se túl szigorúak. Az ajánlatokat összehasonlító táblázatban mindig felhívom a figyelmet a védelmi előírások szintjére: hiába van egy olcsó biztosítása egy cégnek, ha betörés vagy lopás esetén nem fog fizetni a biztosító, mert nem teljesülnek a védelmi előírások.

biztosítási védelem

A védelmi előírásokat az adott biztosító feltételei tartalmazzák, általában egy táblázat alapján lehet kiválasztani, milyen szintű védelemre van szükségünk. A legtöbb feltétel 4-8 szintet tartalmaz, és az egész feltétel kb 40-100 oldal, ezért érdemes biztosítási szakértő segítségét kérni, hogy az 1-2 lényeges oldalt megmutassa. Ha az összehasonlító táblázatból kiválaszotta a legjobb ajánlatot, mindig el szoktam küldeni a védelmi előírásokat, rövidítve, hogy ne kelljen 100 oldal elolvasni néhány információ megtalálásért.

biztositas

Ez a tábla sok betörő számára talán ijesztő, de védelemnek kevés a biztosítók szerint. Példának egy olyan biztosító védelmét részletezem, amelyet sokan választanak, és ár-érték arányban kiemelkedő.

Védelmi feltételek röviden:

- a védett terület jól körülhatárolt, de a behatolás különösebb erőfeszítést nem igényel

- a falak szilárdsága eléri a 6 cm vastag, kisméretű tégla szilárdságát

- kétszárnyú ajtók reteszhúzás ellen védettek

- legalább 1 db biztonsági zár

- az üvegezett nyílászárók (ablakok, üvegajtó) össz-üvegvastagsága legyen legalább 5 mm

Ha ezek teljesülnek, akkor a biztosító legfeljebb 20.000.000 Ft-os kártérítést fizet betörés vagy lopás esetén. Aki elképzelhetőnek tartja, hogy 20 millió forintnál nagyobb értéket lopjanak el a vállalkozásától, annak szigorúbb előírásokat kell teljesítenie, például több biztonsági zár szükséges.

biztositas

Természetesen ennyi lakatra nincs szükség. Próbálja ki, kérjen ajánlatot vagyonbiztosításra!

Hogyan kerülje az alulbiztosítást és a túlbiztosítást?

Nyilvánvaló, hogy minél nagyobb a biztosítási összeg (vagyis az ingatlan, készlet, berendezés biztosónak megadott értéke), annál magasabb a biztosítási díj. Az ember gyakran ott spórol, ahol csak tud, ezért sokan trükköznek azzal, hogy a valósnál kisebb összeget adnak meg. Szaknyelven ez "alulbiztosítás".

Az alulbiztosítás nem tilos, de van egy hátránya: amennyivel kisebb összeget adtunk meg, annyival kevesebbet fizet a biztosító kár esetén. Például ha 10 millió Ft-os készletértéket 5 millió Ft-ra biztosítunk, mert annál többet "úgyse lopnak el", akkor egy 2 millió Ft-os kár esetén a biztosító csak 1 millió Ft-ot fog fizetni az ügyfélnek. (10/5=2, és 2/1=2, tehát a biztosító arányosan térít.)

kastely

A képen látható Andrássy-kastély esetén kérdés, milyen értéket kell megadni, ha biztosítani szeretnénk az ingatlant? A valós értéknél kevesebbet nem szabad, és a kastély szinte felbecsülhetetlen érték, ezért nehéz kérdés. A biztosítók azonban egyszerűen oldják meg: ingatlan esetén mindig azt az összeget kell megadni, amennyibol újjá lehetne építeni kár esetén (újraépítési egységár). Ez általában 170.000-220.000 Ft/négyzetméter árat jelent, ajánlott a 200.000 Ft/négyzetméter.

biztositas

A kutyaól nem ingatlan, vagyonbiztosítás szempontjából lehet készlet vagy berendezés. Az értékét szintén reálisan kell megadni, itt újrabeszerzési értéket kell megadni. A kérdés tehát az, mennyiért vette a cég vagy a vállalkozó, ebben a könyvelő tud segíteni.

Az alulbiztosítást kár esetén vizsgálja a biztosító, tehát a készlet értékénél nem egy átlagos értéket kell megadni, hanem a legnagyobb értéket, amikor a csúcson van a készlet. Fontos díjcsökkentő tényező, hogy ha a cég áfa-visszaigénylésre jogosult, akkor az áfa nélküli értéket kell megadni! Ha a kár után újra megvásárolja a dolgot, visszaigényelheti az áfát, tehát az áfát nem kell megtérítenie a biztosítónak.

Alulbiztosítás esetén a biztosító nem téríti meg a teljes kárt, túlbiztosítás esetén pedig az ügyfél feleslegesen sok díjat fizet.Túlbiztosítás (ha a dolgokat valós értéküknél többre biztosítjuk) esetén a feleslegesen fizetett díj elvileg visszajár. (Bizonyítani azonban nehéz, hogy túlbiztosítás történt.) Hiába írunk be magasabb értéket, a biztosító csak a valós újraépítési vagy újrabeszerzési értéket fogja kifizetni kár esetén.

Egy vagyonbiztosítás feltételeinek alulbiztosításról és túlbiztosításról szóló részét itt olvashatja.

Nem érdemes tehát trükközni, a valós értékeket kell megadni. De a vagyonbiztosítás így is lehet kedvező, próbálja ki, kérjen ajánlatot vagyonbiztosításra !

Élvezze a gyorsaságot, nyerjen időt és pénzt!

zsebóra pénz

Próbálja ki, kérjen ajánlatot vagyonbiztosításra!

40% kedvezmény januárban!

A céges és vállalkozói vagyonbiztosításokra több biztosító akciókat hirdetett, így várhatóan 40%-kal jobb lesz az ajánlat a piaci átlagnál vagy régi biztosításánál!

Érdeklődik?

- Nézzen meg három példát, mennyibe is kerül egy vagyonbiztosítás: kocsma vagy borozó, élelmiszerbolt és játékbolt esetén!

- Ismerje meg az all risks (összkockázatú) biztosítást, hogy a el tudja dönteni, megéri-e?

- Így kerülheti az alulbiztosítást és a túlbiztosítást!

- Tudja, betörés esetén milyen védelmet ír elő egy biztosító?

Garantált ár

Függetlenek vagyunk, az összes biztosítóval együtt dolgozunk, így meg tudom keresni a legjobb megoldást. Nem kell attól félnie, hogy más biztosítónál jobb díjat vagy szolgáltatást kapna.

Küldetés

Célom, hogy minden cég és vállalkozó ismerje meg a biztosítások előnyeit, és használja ki ezeket úgy, hogy a legjobb szolgáltatást a legjobb áron kapja meg.

"Pont amit kerestünk!"

"Gyors, részletes, pontos ajánlatadás, rugalmas módosítás, egyszerűsített ügyintézés - pont, amit kerestünk!" - Szakács Péter, ügyvezető, Finex 5.0 Kft.

Profi összehasonlítás

Az ajánlatokat nem csak ár szerint állítom sorrendbe, hanem a szolgáltatást és a kárrendezési tapasztalatainkat is értékelem. A legjobb ajánlatokat táblázatban összehasonlítom.

dr. Takács Gergely

Gergely

Várom megkeresését!